18 maja, o godz. 17 w siedzibie filii Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Szczecinku (ul. Limanowskiego 6) odbędzie się kolejne spotkanie Szkoły Zdrowego Gotowania wg wskazówek Carolin Mueller-Pawlak, specjalistki zdrowego, wegetariańskiego odżywiania i autorki książki Naturalna kuchnia wegetariańska.
Tym razem będziemy świadkami prezentacji i degustacji zdrowych deserów. Kto nie lubi słodkości? Rzadko można spotkać taką osobę! Ale właśnie nieodpowiednio przyrządzone desery są przyczyną wielu problemów zdrowotnych.
Dlaczego nasze dzieci grymaszą i są pozbawione apetytu? Dlaczego próchnica dziesiątkuje nasze zęby? To cukier rafinowany obniża zdolność organizmu do walki z chorobami i stanami zapalnymi, narusza równowagę systemu nerwowego. Kombinacja cukru, mleka i jajek, jak udowodniono, jest największą przyczyną powstawania miażdżycy. A te składniki spotykamy w lodach, plackach, naleśnikach, kremach i innych przysmakach. Czym je zastąpić, zachowując jednocześnie możliwość jedzenia słodkich deserów? O tym już w piątek podczas wykładu Gorzka strona cukru i części praktycznej. Program poprowadzą Mariola i Piotr Samulakowie. Organizatorzy serdecznie zapraszają. Liczba miejsc ograniczona. Wstęp wolny.
Zapisy pod numerem tel. 791 349 494.
Czytaj więcej o projekcie Zadbaj o Zdrowie z ChSCh.
Serwis Informacyjny ChSCh